ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ANTIPIRACY – I.S.P.S CODE

Ημέρες διεξαγωγής του σχολείου: 14 έως 16 Ιουνίου 2013. Πιο συγκεκριμένα:

 

15 Ιουνίουαπό τις 09.00 έως τις 15.00

 

16 Ιουνίου από τις 09.00 έως τις 15.00

 

17 Ιουνίου από τις 09.00 έως τις 19.00

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210 3244313

 

Η Target Maritime Security, σε συνεργασία με την VIP Protection Group διοργανώνει εκπαίδευση στο shipping-antipiracy security, ένα σχολείο - απαραίτητος οδηγός για οποιονδήποτε θελήσει να εργασθεί ως προσωπικό ασφαλείας σε πλοίο.

 

Η ύλη που διδάσκεται είναι:

* αυτή που προβλέπει ο κώδικας ISPS, για να γνωρίζουν όσοι εργάζονται ως αξιωματικοί ασφαλείας σε πλοία ή ως υπεύθυνοι ασφαλείας σε Ναυτιλιακή εταιρία.

* και επιπλέον  ύλη, η οποία είναι πρακτική εμπειρία από άτομα που έχουν ήδη περάσει από τα μέρη όπου οι πειρατείες αποτελούν σύνηθες φαινόμενο

Το 2ο μέρος της εκπαίδευσης (anti-Piracy) είναι πρωτοποριακό και απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι έχουν ως σκοπό, εφόσον τους δοθεί η δυνατότητα να συνοδέψουν το πλοίο από τα δύσκολα περάσματα, όπου οι πειρατές έχουν δράσει.  Εδώ μαθαίνουν πως να «ντύνουν» το πλοίο ώστε να δυσκολεύουν όσο το δυνατό περισσότερο την έφοδο των πειρατών.

Μαθαίνουν πως να έχουν σε επιφυλακή το πλήρωμα, και πολλά άλλα απαραίτητα εφόδια  για να μπορέσουν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους όπως πρέπει.
Η εκπαίδευση, εκτός από τη θεωρία που προβλέπεται να διδαχθεί, περιέχει και πολλά στοιχεία τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο γιατί απλά είναι εφαρμοσμένη εμπειρία

Επίσης, το Body Language και η αναγνώριση υπόπτων, με βάση τη κινησιολογία είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι της εκπαίδευσης, το οποίο δε διδάσκεται αυτή τη στιγμή πουθενά.  Θα αναπτυχθεί λεπτομερώς στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τo πλάνο ασφαλείας του εκάστοτε πλοίου βασίζεται πάνω στο Security Assessment. Για να κατανοηθεί αυτό και να κατασκευαστεί, απαιτεί εμπειρία και εξειδίκευση (όπως για παράδειγμα η Ανάλυση Ρίσκου).  Εδώ ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να κατασκευάζει μόνος του το Security Assessment πλοίου.